Beretning

Beretningen er bestyrelsens referat af årets vigtigste begivenheder og arbejdsopgaver


For fremtiden vil printvenlige beretninger kunne downloades ved at trykke på nedenstående link.


Beretning

Grundejerforeningen TRE LYNG

Beretning for 2014 til generalforsamlingen langfredag den 4. april 2015

kl.10.00 på Højby Kro

 

 

I lighed med tidligere år har bestyrelsen arbejdet med forhold og problemer, der er af fælles interesse for foreningens medlemmer. Herunder nævnes hovedpunkterne i beretningen.


• Jubilæumsfest

• De primære veje

• Indklipning, jordvolde og brændbart

• Grøfter, dræn og grøftelaug

• Kontakt til vejlaugene og grøftelaug, herunder forslag til retningslinjer for vejlaugsrepræsentanter

• Kloakering

• Kontakt til myndighederne, andre instanser m.m.

• Foreningens ejendele og udlån

• Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

• Netværk for fastboere

• Administrative forhold

• Regnskab for 2013, forventninger til 2014 samt budget for 2015



Jubilæumsfest

Bestyrelsen havde fornøjelsen af at se ca. 200 mennesker til 60 års jubilæet, der blev holdt i det mest fantastiske sommervejr d. 12. juli. Vin, vand og fadøl i selskab med pølser og is blev fortæret til alles fornøjelse, samtidig med at vi blev musikalsk underholdt af Elisabeth Sommer, der formåede at glæde såvel store som små.

Festen blev i sidste øjeblik flyttet til Højby Lyngvej, da Irmabo, som vi først havde lejet af Albertslund Kommune, pludselig blev sat til salg og dermed ikke var en mulighed mere.

Gode råd var dyre. Men Højby Lyngvej 45/47 var den mulighed, der bød sig, og med en ekstra investering i leje af et telt og en toiletvogn blev problemet løst.

Bestyrelsen takker alle, der mødte op og var med til at fejre dagen, og på de tilbagemeldinger vi har fået, er der ikke tvivl om, at medlemmerne nød festen.


De Primære Veje

Efter en lang, tør sommer med fine veje fik vi et efterår med regn i tide og utide. Det var, som om regnen samlede sig i skyller, når vi lige havde været over dem. Det betød, at vi i for lange perioder havde dårlige veje, og det kulminerede sidst på året, hvor vi ikke fik udbytte af reparationerne. Vi nåede for de sidste penge i budgettet at lægge grus ud på Raketvej/Skovåsen, der så, som den eneste primærvej, var til at køre på. Vi fortsætter med at køre skærver på, så snart vejret tillader. Vi skal have vejene tilbage til den standard, vi som regel har.



Indklipning, jordvolde og brændbart

Vi vil som tidligere år minde vore medlemmer om at følge forskrifterne fra Odsherred Kommune, beskrevet på hjemmesiden samt i ”Den lille grønne”, vedrørende indklipning, rabatter, afbrænding m.m.

Rabatten skal være fri for bevoksning, sten og indhegninger. Rabatten skal være farbar og skal kunne bruges af gående/cyklende.

Manglende reaktion på bestyrelsens opfordring til at klippe ind kan medføre, at Odsherred Kommune vil kunne foretage beskæringer på grundejerens vegne og regning.

Volde ud mod vej må ikke etableres uden tilladelse fra kommunen, heller ikke af afklippet grenaffald.

Permanent henlægning af grenaffald på grunden er ifølge brandvedtægterne ikke tilladt.

I den anledning vil vi gøre opmærksom på, at der er grundejere, der endnu ikke har fået fjernet træer og grene fra stormene i 2013.

Vi minder desuden om, at al afbrænding er forbudt. Kun grill, mindre bålpladser samt bålfade er tilladte ifølge kommunens brandvedtægter.



Kontakt til vejlaugene og grøftelaug,

(herunder forslag til retningslinjer for vejlaugsrepræsentanter)

De 8 vejlaug beslutter individuelt, hvorledes de sekundære veje i deres område skal vedligeholdes, og hvad vejlaugsbidraget skal være. Hvert vejlaug vælger efter generalforsamlingen 2 repræsentanter.

Samtidig vælges repræsentanter til grøftelauget.

Bestyrelsen holder hvert efterår et særskilt møde med alle vej- og grøftelaugs-repræsentanter, hvor gode ideer og erfaringer udveksles.

Da der i 2014 er opstået tvivl om vejlaugsrepræsentanternes beføjelser, har bestyrelsen udarbejdet et forslag til retningslinier.

(Udkast er vedlagt indkaldelsen).

 


Kloakering

Kloakeringen er gået helt i stå i kommunen. Man afventer en sag om vandafledning fra grusveje, som kommunen har anlagt mod staten. I vores område er der mange år til næste etape.

Vores rørlagte grøft på Symfonivej viste sig at være gennemboret og ødelagt under forarbejdet til placering af sugespidserne. Det betød, at der pludselig opstod et hul i indkørslen til nr 7. Det afstedkom en del snak og møder med Forsyningen og entreprenøren, men TV-inspektionen viste, at der var skader, forårsaget af entreprenørens arbejde. De har efterfølgende repareret disse skader. Vi mener, at de også har ødelagt et antal brønde, men det afviser entreprenøren at have andel i. Vi har så sendt en klage til Forsyningen med påstand om, at det er en projektfejl, at kloakken ligger så tæt på vores brønde, at de er blevet ødelagt. Forsyningen har sendt klagen videre til eget forsikringsselskab.


Kontakt til myndighederne, andre instanser og grundejerforeninger m.m.


Korevleprojektet

Projektet er blevet evalueret i 2014, og har efter Kommunens vurdering levet op til forventningerne, hvilket vel ikke kan forbløffe nogen. Følgegruppen er samtidig nedlagt, da den kun skulle være etableret indtil kommunens evaluering i 2014. Samtidig er de indhegnede arealer udvidet, så de går helt hen til parkeringspladsen.

Kommunens evaluering kan findes kommunens hjemmeside.

Dog skal det nævnes, at det ikke blot er medlemmer i Tre Lyng, der er utilfredse med forholdene. Andre omkringliggende foreninger har kontaktet Tre Lyngs bestyrelse vedr. problemet.


GHT- Vandværk

Vi gør atter opmærksom på, at GHT har en SMS kæde, som man kan tilmelde sig og derved få hurtig besked, dersom der skulle opstå problemer med drikkevandet i området. Tilmelding via http://www.ghtvand.dk/


Foreningens Grunde

De 3 foreningsgrunde på henholdsvis Alleen, Gudmindrup Skovkrog samt Gudmindrup Skovsti tilhører grundejerforeningen Tre Lyng. Grundene kan som tidligere oplyst ikke sælges, men kun bruges til rekreative formål.


Septiktanke

Bestyrelsen vil stadig opfordre medlemmer, der ikke har fået kloakeret, til at være opmærksom på, hvornår de skal have tømt septiktank, især hvis tømningen er afhængig af, at man selv er til stede. Der er udsendt plan fra Forsyningen, som i øvrigt kan kontaktes, hvis man er i tvivl. Forgæves kørsel koster penge.


Trafiksikkerheden

Problemet med alt for hurtigkørende biler er især stort i sommerperioden, og desværre er det ikke kun gæster, men også egne medlemmer, der observeres med alt for høj hastighed.

Vi appellerer til alle, at både medlemmer, gæster, bilister og knallertkørere overholder hastighedsbegrænsningen på 20 km/t.

Der har været forespørgsler om vigepligtforholdene i området. Overalt gælder, at der er højrevigepligt, også på Alleen og Højby Lyngvej


Møde mellem Odsherred Kommune og Grundejerforeningerne i Odsherred

På det årlige møde, der holdes i august hvert år mellem Odsherred Kommune og grundejerforeningerne formænd, var der i 2014 for første gang mulighed for direkte at vælge 2 repræsentanter til SOL (Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere).

Referat fra mødes kan findes her.

http://www.odsherred.dk/sites/default/files/referat_af_aarsmoedet_i_sol_den_9_august_2014.pdf

Både før og under mødet er Tre Lyng blevet kontaktet af omkringliggende grundejerforeninger, der ønskede et tættere samarbejde omkring de fælles problemer, som vi kunne have.

Det første møde fandt sted i januar 2015, hvor godt halvdelen af de inviterede kunne deltage.

Konklusionen var, at man skulle arbejde videre med ideen, og at mødet fremover skulle ligge i august/september måned.

Allerede på det første møde blev der omtalt problematikker, som man mente kunne være af interesse at tage op i SOL.


SOL, Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere

På det årlige møde i august 2014 mellem repræsentanterne for Odsherreds ca. 325 fritids- og sommerhusgrundejerforeninger og Odsherred Kommune blev

Kirsten Møller, Grundejerforeningen Kårup Skov og Ordrup Næs og Poul Dengsøe, Grundejerforeningen Tre Lyng indvalgt i Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere (SOL).


Baggrunden for SOL:

Byrådet ønsker via SOL at styrke dialogen mellem Byrådet i Odsherred Kommune og landliggerne i Odsherred.


Ifølge kommissoriet har SOL følgende formål og opgave:


• Fastholde og udvikle attraktive fritids- og sommerhusområder i Odsherred

• Udvikle oplevelser i Odsherred

• Styrke dialogen mellem det politiske niveau i Odsherred Kommune og Landliggerne i Odsherred


SOL orienteres og høres om visioner, politikker og indsatser i alle forhold, der berører og har betydning for landliggerne i Odsherred inkl. turisme og oplevelser.

På møderne rejses spørgsmål af fælles interesse til nærmere drøftelse mellem repræsentanter for Byrådet og sommerhusejerne m.m.

Formålet er ikke, at SOL skal behandle enkeltsager, men der kan rejses principielle og overordnede spørgsmål om fritids- og sommerhusområdet i Odsherred.

SOL kan arrangere temabaserede møder, ligesom SOL kan arrangerer årsmøde for alle fritidshus- og sommerhusgrundejere i Odsherred.

Det første møde i SOL blev holdt den 29. oktober. Mødet var et forberedende møde, hvor forventningerne til det fremtidige samarbejde i SOL blev drøftet og afstemt.                                                                                            Det første ordinære møde blev holdt torsdag den 19. februar 2015. Det forventes, at referatet vil foreligge forinden vores generalforsamling den 3. april, således at de behandlede emner vil kunne omtales og drøftes under vores generalforsamling.  Såfremt du har et emne, som du ønsker behandlet på et SOL møde, bedes dette tilsendt vores kasserer Poul Dengsøe på mail dengsoe@post9.tele.dk.

Efterfølgende har vores kasserer tillige fået sæde i Kontaktudvalget mellem Odsherred Forsyning og sommerhusejerne i Odsherred Kommune.         


Projekt- og udviklingspulje for Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere (SOL).

I budgettet for 2015 har Odsherred Kommune afsat en projekt- og udviklingspulje på kr. 300.000 for Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere (SOL).

Formålet med beløbet er at igangsætte konkrete projekter, undersøgelser, informationsmateriale m.v. som kan bidrage til at fastholde og udvikle sommerhusområderne i Odsherred.


I forbindelse hermed holdes der et åbent møde i Vig Forsamlingshus lørdag den 28. marts 2015 kl. 9,00 til kl.12,00.

Som en del af mødet holdes en workshop, hvor der udvikles konkrete projektforslag til gennemførelse i 2015.

Tilmelding til det åbne møde skal ske senest den 20. marts 2015 til madsg@odsherred.dk


Foreningens ejendele og udlån

Foreningen råder over følgende redskaber, der kun udlånes til medlemmer af Tre Lyng, og som ikke er i restance.

Det drejer sig om en trailer, en brændeflækker, en flismaskine (Kun god til meget tynde grene) og en metaldetektor, der er nyttig i forbindelse med at finde skelpæle.

Du kan se på hjemmesiden, hvem der administrerer de forskellige redskaber, samt hvordan du kan booke en tid/dag



Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

Der har ikke i årets løb været akutte begivenheder at orientere om på hverken hjemmesiden eller via nyhedsmails (heldigvis). Så informationerne i de nyhedsmails, der er sendt ud, har været af mere alment orienterende karakter.

Hjemmesiden er uden de helt store problemer blevet lagt ind i et nyt redigeringsprogram, fordi vores udbyder ikke længere understøttede det gamle program. Der har ikke været andre fordele ved det nye redigeringsprogram, end at hjemmesiden nu også findes i en mobilvenlig version.

Antallet af besøgende på hjemmesiden stiger fra år til år. I 2013 var der i gennemsnit 26 besøgende på siden om dagen, mens der i 2014 var 36 besøgende pr. dag. Det højeste antal i 2014 var den 25. november, hvor siden havde 90 besøgende. Og så er der generelt flest besøgende om eftermiddagen i arbejdstiden.

Vi vil godt endnu en gang opfordre vore medlemmer om at tilmelde sig vores nyhedsmail. Vi er godt 700 medlemmer i alt, men stadig kun godt 200 har meldt sig til nyhedsmailen. Tilmelding foregår via et link på hjemmesiden www.tre-lyng.dk. Det er rart for bestyrelsen hurtigt at kunne videregive vigtige informationer til medlemmerne, og det har der i de seneste år været brug for nogle gange.

Hvis man i øvrigt har lyst til at se billeder fra vores 60 års jubilæumsfest i juli, ligger de nu på nettet via hjemmesiden.

Et link på hjemmesiden gør det i desuden muligt at tilmelde den årlige kontingentopkrævning til betalingsservice, så betalingen sker automatisk.


Netværk for fastboere


Bestyrelsen har initieret oprettelsen af et fastboernetværk. Der er tilsluttet ca. 25 af de ca. 30 fastboere. Ideen er at skabe den bedst mulige tryghed med mulighed for at kunne kontakte de nærmeste fastboere, når man har problemer med sygdom, skader osv., hvor en hurtig hjælpende hånd kan gavne.

Man kan tilmelde sig via foreningens mail post@tre-lyng.dk


Administrative forhold

Der har i det forløbne år været holdt 6 bestyrelsesmøder, og som sædvanligt et positivt og udbytterigt møde med repræsentanterne for vejlaugene og grøftelaugene. Hertil møder med andre instanser. Forud for vores jubilæumsdag den 12. juli holdt vi adskillige forberedende møder. Bestyrelsen kommunikerer herudover meget ofte via mail og telefon.

Bestyrelsen har besluttet fortsat at benytte professionel assistance til regnskab og medlemsregistrering m.m. Vi ser derfor frem til et fremdeles godt og positivt samarbejde med Kirsten Løcke.

Bestyrelsesmøderne holdes i vinterhalvåret i Holbæk, da byen ligger centralt for medlemmerne, der kommer fra Hovedstadsområdet og Højby. I sommerperioden holdes bestyrelsesmøderne som regel i sommerhusområdet.

Bestyrelsesmedlemmerne modtager ikke løn for arbejdet, men der udbetales årligt et beløb på 3.700 kr. til det enkelte bestyrelsesmedlem til dækning af omkostninger på lige fod med frivillige idrætsledere m.m.

Bestyrelsen holder hvert år en nytårsfrokost, hvor også ægtefæller inviteres med. Også frokosten efter generalforsamlingen har deltagelse af ægtefællerne.



Regnskab for 2014, forventninger til 2015 samt budget for 2016

Som det fremgår af medfølgende reviderede regnskab har vi i 2014 haft et underskud på knap kr. 7.000. Sammenholdt med, at vi i 2014 har afholdt ikke budgetterede udgifter til vores 60 års jubilæum på knap kr. 43.000, er resultatet tilfredsstillende. Udgiften til vores jubilæum blev godkendt af generalforsamlingen i 2014. Udgifterne til vedligeholdelse af vejene overholder på det nærmeste budgettet. Udgifterne til støvbekæmpelse overstiger budgettet med kr. 8.000. Budgettet for indeværende år og 2016 er tilpasset tilsvarende. Udgifterne til administration har fundet sit leje på omkring kr. 55.000. Overskridelsen på edb m.v. skyldes, at vi nu abonnerer på et bookingsystem til vores maskiner til udlån.

Overskridelsen på regnskabets sidste udgiftspost – trailer, brændeflækker m.v. – skyldes, at vi har måttet anskaffe en ny brændeflækker.

Vores egenkapital pr. 1. januar 2015 andrager herefter 634.000 kr. Vi har således en solid egenkapital i ryggen. Bemærk, at såvel budgettet for 2015 og budgetforslaget for 2016 viser underskud i størrelsesordenen kr. 80.000.

Kun et enkelt medlem er i restance med kontingentet. Tilgodehavendet hos dette medlem har været fremsendt til inkasso, hvilket blot medførte en forøgelse af gælden. Straks efter 1. februar har vi genoptaget inkassosagen med krav om mere effektivitet hos advokaten i medlemmets hjemby.

Det bemærkes, at vi de seneste 4 år har fået netto 26 nye medlemmer, hvilket også kan aflæses på kontingentkontoen. Vi er nu i alt 709 medlemmer i Grundejerforeningen Tre Lyng.

Det er fremdeles bestyrelsens holdning, at der skal budgetteres på en forsigtig måde.

I 2014 drøftede bestyrelsen sammen med vore to revisorer, at vores formue var så tilstrækkelig, at der i de kommende år bør foretages en nedsparing. For 2015 budgetterede vi som bekendt med et underskud på kr. 78.000. Også for 2016 er det bestyrelsens og revisorernes indstilling, at nedsparingen skal fortsætte. Budgetforsalget for 2016 viser således et underskud på kr. 87.000.

Det blev i 2014 besluttet, at kontingentet for 2015 skulle nedsættes med kr. 100.

Budgettet for 2016 – der skal til behandling på vores generalforsamling den 3. april – viser som nævnt et underskud på kr. 87.000.

Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at kontingentet fastholdes, således at der betales 50 kr. i kontingent og 225 kr. til vedligeholdelse af de primære veje.

Hertil kommer bidragene til grøfterne på i alt 75 kr. samt de individuelle vejlaugsbidrag.

Bestyrelsen har tidligere indgået aftaler med Gudmindrup Lyng Grundejerforening og Gyvelager Vejlaug om vedligeholdelse af Matolievej, Raketvej og Skovåsen. Herudover bidrager Højby Lyng Grundejerforening og Grundejerforeningen Eldorado også til vedligeholdelsen af vores veje. Endelig modtager vi årligt en godtgørelse fra Odsherred Kommune vedr. vedligeholdelsen af Raketvej og Skovåsen, idet kommunen ejer den nordlige side af vejene. Samlet indtægt i 2015 ca. kr. 12.600.

Tak til vores to revisorer Sonja Nørskov og Robin Basse for et godt og konstruktivt samarbejde.






Bestyrelsen for

Grundejerforeningen

Tre Lyng

26/2 2015


Grundejerforeningen TRE LYNG

Bestyrelsens beretning for 2013 til generalforsamlingen

kl. 10.00 langfredag den 18. april 2014 på Højby Kro

I lighed med tidligere år har bestyrelsen arbejdet med forhold og problemer, der er af fælles interesse for foreningens medlemmer. Herunder nævnes hovedpunkterne i beretningen.

De primære veje

• Indklipning, jordvolde og brændbart

• Grøfter, dræn og grøftelaug

• Kontakt til vejlaugene og grøftelaug

• Kloakering

• Kontakt til myndighederne, andre instanser m.m.

• Foreningens ejendele og udlån

• Stormene i efteråret 2013

• Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

• Netværk for fastboere

• Administrative forhold

• Regnskab for 2013, forventninger til 2014 samt budget for 2015

• De primære veje

Som beskrevet i vejrapporten på hjemmesiden blev vinterens veje en ganske hullet affære. Vand og plusgrader kunne vi ikke bekæmpe, så både fastboere og besøgende medlemmer fik en hoppetur ned gennem området. Det skyldes ikke, at vi har villet spare penge, men der er ingen metode til varig opretning, når tøvejr og vand i hullerne rotter sig sammen. Det fysiske resultat er velkendt, og kun afdæmpet kørsel har kunnet bringe os frem i god behold. I skrivende stund kan vi kun love, at vejene er i meget bedre stand inden generalforsamlingen i

Endelig minder vi om, at al afbrænding er forbudt. Kun grill, mindre bålpladser samt bålfade er tilladte ifølge kommunens brandvedtægter.

• Indklipning, jordvolde og brændbart 

Vi vil, som tidligere år, minde vore medlemmer om at følge forskrifterne fra Odsherred Kommune, beskrevet på hjemmesiden samt i ”Den lille grønne”, vedrørende indklipning, rabatter, afbrænding m.m..

Rabatten skal være fri for bevoksning, sten og indhegninger. Rabatten skal være farbar og skal kunne bruges af gående/cyklende.

Som tidligere nævnt kan manglende reaktion på bestyrelsens opfordring til at klippe ind medføre, at Odsherred Kommune vil kunne foretage beskæringer på grundejerens vegne og regning.

Volde ud mod vej må ikke etableres uden tilladelse fra kommunen.

Vi gør endelig opmærksom på, at permanent henlægning af grenaffald på grunden ifølge brandvedtægterne ikke er tilladt.

• Grøfter, dræn og grøftelaug

Bestyrelsen har heller ikke i indeværende periode hørt om problemer med afvandingen. Det er som oftest i forbindelse med oversvømmede grunde, at svaghederne viser sig. Vi forventer, at den næste generelle oprensning tidligst kommer i 2015. Grøftelauget har rørlagt en mindre strækning ned mod Gærdeåen, da denne åbne grøft var søndergravet af ræve og ikke gav optimalt gennemløb. Evt. øvrige tiltag må grøftelauget oplyse om.

• Kontakt til vejlaugene

De 8 vejlaug beslutter individuelt, hvorledes de sekundære veje i deres område skal vedligeholdes, og hvad vejlaugsbidraget skal være. Hvert vejlaug vælger efter generalforsamlingen 2 repræsentanter.

Bestyrelsen afholder hvert efterår et særskilt møde med alle vejlaugs-repræsentanterne, hvor gode ideer og erfaringer udveksles.

• Kloakering

Kloakeringen i Tre Lyngs område er planlagt til at fortsætte i 2020. Hvornår den generelt genoptages i Odsherred Kommune vides p.t. ikke.

Der er ikke kommet noget frem om, hvad Forsyningen vil stille op med grundejere, der ikke har fået tilsluttet sig, inden de tilladte 6 måneders frist. Foreningen har heller ikke p.t. fået henvendelser fra medlemmer, der er blevet kontaktet af Forsyningen vedr. manglende tilslutning og eventuelle sanktioner.

Pensionister, der i forvejen har ejendomsskatterne indefrosset, kan søge om også at få tilslutningsbidraget indefrosset.

Selve etableringen af kloakken skal man dog selv udrede.

 • Kontakt til myndighederne, andre instanser m.m.

Korevleprojektet

Bestyrelsen er fortsat repræsenteret i kommunens følgegruppe, som til stadighed følger projektet.

Der er planlagt evaluering af projektet i 2014. Når resultatet at denne kendes, vil vi gøre opmærksom på resultatet vi vores hjemmeside.

Hjertestarter

Vi søgte Trygfonden om en hjertestarter for 3. gang i 2013 og fik atter et afslag.

Vi har derefter ikke søgt yderligere.

Vold på Matolievej

Sagen om den ulovligt anlagte vold på Matolievej, hvor grundejerne har inddraget vejstykket, der er udlagt til rabat, har desværre ikke ført til noget.

Ved generalforsamlingen i 2012 fik bestyrelsen fuld opbakning til at forfølge sagen via advokat, hvilket dog ikke var en farbar vej.

Vi har dog atter påpeget farligheden af volden og ikke mindst skaderne på vores vej udenfor volden, og vi er følgelig stadig i dialog med Odsherred Kommune.

Vi gør i øvrigt opmærksom på at det generelt ikke er tilladt at anlægge volde mod vej uden kommunens tilladelse. Det gælder såvel jord- som grenvolde. Rabatten skal være farbar.

GHT- Vandværk

Vi gør opmærksom på, at GHT har en SMS kæde, som man kan tilmelde sig og derved få hurtig besked, dersom der atter skulle opstå problemer med drikkevandet i området. Tilmelding via http://www.ghtvand.dk/

Foreningens Grunde

Ud over grundene på Alleen og Gudmindrup Skovkrog ejer foreningen nu også en grund på 11.719 m2 beliggende på Gudmindrup Skovsti, matr. nr. 12g Gudmindrup by, Højby. Hertil kommer et vejareal på 5.281 m2.

Grunden er nu tinglyst som tilhørende Grundejerforeningen Tre-Lyng.

Som det er tilfældet for de 2 andre grunde, kan grunden på Gudmindrup Skovsti ikke sælges, men alene benyttes til rekreative formål for foreningens medlemmer.

Septiktanke

Bestyrelsen vil stadig opfordre medlemmer, der ikke har fået kloakeret, til at være opmærksom på, hvornår man skal have tømt septiktank, især hvis tømningen er afhængig af, at man selv er til stede. Der er udsendt plan fra Forsyningen, som i øvrigt kan kontaktes, hvis man er i tvivl. Forgæves kørsel koster penge.

Trafiksikkerheden i området er et tilbagevendende emne. Problemet med alt for hurtigkørende biler er især stort i sommerperioden, og desværre er det ikke kun gæster, men også egne medlemmer, der observeres med alt for høj hastighed.

Ud over bilerne har vi også observeret en del knallertkørere med dels høj fart, men også med en meget larmende kørsel.

Vi appellerer til alle, at både medlemmer og gæster overholder hastighedsbegrænsningen på 20 km/t.

60 års jubilæum

Som nævnt på generalforsamlingen i 2013 har foreningen 60 års jubilæum i år. Vi appellerede til medlemmerne om gode råd og ikke mindst assistance. Vi har fået en enkelt henvendelse, og der arbejdes i bestyrelsen videre på projektet.

Vi har planlagt, at dersom forslaget vedtages, vil jubilæet blive afholdt lørdag d. 12. juli mellem 14-16.

Nærmere om tid, sted og indhold vil fremgå af hjemmesiden samt opslagstavlerne.

• Foreningens ejendele og udlån

Både Allan og Bodil (de to storme) gav et dejligt pres på lån af vores hænger og brændeflækker. Mange har fået noget for deres kontingent til foreningen, og da det tager tid at rydde op, vil begge dele nok være meget ude sommeren igennem.

Foreningen råder over følgende redskaber, der kun udlånes til medlemmer af Tre Lyng, og som ikke er i restance.

Det drejer sig om en trailer, en brændeflækker, en flismaskine (Kun god til meget tynde grene) og en metaldetektor, der er nyttig i forbindelse med at finde skelpæle.

Du kan se på hjemmesiden, hvem der administrerer de forskellige redskaber, så du kan

• Stormene i efteråret 2013

Efterårets to voldsomme storme gik ikke ubemærket hen over vores område. Overalt lå der knækkede grene og væltede træer, og mange steder var der helt ufremkommeligt.

Igen viste vores nyhedsmail og hjemmesiden sig som et godt værktøj til at informere grundejerne om situationen i området. Det var ikke muligt at gå i detaljer, dertil var situationen for uoverskuelig. Ole Schmidt fra bestyrelsen, som er fastboer, tog rundt for at kigge på skaderne, og sammen med et par andre fastboere fik de ryddet indfalds-

Beretning

Grundejerforeningen TRE LYNG

Beretning for 2015 til generalforsamlingen lørdag d. 26. marts 2016

kl.10.00 på Højby Kro



I lighed med tidligere år har bestyrelsen arbejdet med forhold og problemer, der er af fælles interesse for foreningens medlemmer. Herunder nævnes hovedpunkterne i beretningen.

 

• De primære veje

• Indklipning, jordvolde og brændbart

• Grøfter, dræn og grøftelaug

• Kontakt til vejlaugene, grøftelaug og andre grundejerforeninger

• Kloakering

• Kontakt til myndighederne og andre instanser m.m.

• Foreningens ejendele og udlån

• Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

• Netværk for fastboere

• Administrative forhold

• Regnskab for 2015, forventninger til 2016 samt budget for 2017

 

De primære Veje

Vejåret 2015 vil ikke blive husket for det gode. Budgettet blev overskredet med ca kr. 25.000,00 og desværre havde det øgede forbrug ikke den tilsigtede virkning. Vi havde nogenlunde gode veje op til påske, pinse, og sommerferien osv., men ganske hurtigt blev vejene hullede igen. Hovedårsagen var den våde sommer, der afstedkom, at vejene ikke tørrede op. Det reducerer langtidsholdbarheden væsentligt. Også det faktum, at vejene er sunket efter kloakeringen har betydning. Der forhindrer en ordentlig afvanding langs rabatten.

Fremadrettet vil vi fortsætte med at udlægge skærver, der bevirker, at det øverste lag bedre drænes. Sammen med skrabningen, der sikrer profileringen af vejen, håber vi, at dette års arbejde vil sikre bedre veje i længere tid af gangen.

Vi har valgt at holde det normale budgetniveau, da vi mener, det er et passende beløb at bruge. Vejbudgettet er tidligere ikke blevet overskredet.


 Indklipning, jordvolde og brændbart

Vi vil som tidligere år minde vore medlemmer om at følge forskrifterne fra Odsherred Kommune, beskrevet på hjemmesiden samt i ”Den lille grønne”, vedrørende indklipning, rabatter, afbrænding m.m.

Rabatten skal være fri for bevoksning, sten og indhegninger. Rabatten skal være farbar og skal kunne bruges af gående/cyklende.

Volde ud mod vej, så rabatten inddrages, må ikke etableres, heller ikke af afklippet grenaffald.

Manglende reaktion på bestyrelsens opfordring til at klippe ind kan medføre, at Odsherred Kommune vil kunne foretage beskæringer på grundejerens vegne og regning.

Permanent henlægning af grenaffald på grunden kan betyde brandfare i tørre perioder.

Vi vil vi samtidig gerne gøre opmærksom på, at der desværre er grundejere, der endnu ikke har fået fjernet træer og grene fra stormene i 2013, 2014 og 2015.

Vi minder desuden om, at al afbrænding er forbudt. Kun grill, mindre bålpladser samt bålfade er tilladte ifølge kommunens regler.


Kontakt til vejlaugene og grøftelaug

De otte vejlaug beslutter individuelt, hvorledes de sekundære veje i deres område skal vedligeholdes, og hvad vejlaugsbidraget skal være. Hvert vejlaug vælger efter generalforsamlingen to repræsentanter.

Samtidig vælges repræsentanter til grøftelauget.

Bestyrelsen holder hvert efterår et særskilt møde med alle vej- og grøftelaugsrepræsentanter, hvor gode ideer og erfaringer udveksles.

Der henvises til retningslinjer for Vejlaugsrepræsentanter.


Møde med omkringliggende grundejerforeninger

I september afholdtes nr. to møde med repræsentanter fra omkringliggende grundejerforeninger. Formålet med disse møder er at drøfte fælles problemer og tiltag. Interessen og opbakningen til disse tilbagevendende møder var steget betragteligt siden 2014, da 12 foreninger var repræsenteret, hvilket var en fordobling i forhold til  forrige år.

På mødet havde vi besøg af en repræsentant fra TDC, der orienterede om mulighederne for at etablere bedre internetdækning via fremskudte skabe. (Fastnet).

Vi blev lovet, at hvis blot 150 beboere viste interesse for projektet, ville der være mulighed for at påbegynde projektet i løbet af 5-6 mdr.

Der er nu fremsendt ca. 300 tilkendegivelser og, trods adskillige henvendelser til TDC, er der desværre endnu ikke iværksat noget, hvilket er meget skuffende, da mange mennesker har brugt en del tid på projektet.

Vi har indtil nu haft svært ved at få et endeligt svar fra TDC, idet medarbejderen ikke melder tilbage.

I øjeblikket forekommer det, som om TDC er ved at løbe fra sit tilbud.

I mellemtiden er det oplyst i pressen, at Sonofon har forbedret 4G netværket i vores område.

 

Kloakering

Kloakeringen var indtil nu gået helt i stå i kommunen. Man afventede udfaldet på retssagen om pålagt vandafledningsafgift fra grusveje, som kommunen havde anlagt mod staten. Denne retssag er nu afgjort til Odsherred Kommunes fordel, hvilket betyder, at den planlagte kloakering kan fortsætte.

Sagen om ødelæggelser på Symfonivej i forbindelse med kloakeringen kører endnu i forhold til de ødelagte brønde, hvor såvel entreprenør, Forsyningen samt Kommunens forsikringsselskab er involveret.

Der er udvekslet en del korrespondance i forbindelse hermed. Der har i den forbindelse også været afholdt en del møder med forsyningen og andre.

Det forventes derfor at kloakeringen genoptages snarest.


Kontakt til myndighederne og andre instanser m.m. 


Korevleprojektet

Projektet blev som tidligere nævnt evalueret i 2014, og har efter Kommunens vurdering levet op til forventningerne.

Som ligeledes nævnt tidligere, er det indhegnede område udvidet siden projektets start. Kommunens evaluering findes kommunens hjemmeside.

Det kan dog nævnes, at der ved mødet med de omkringliggende grundejerforeninger  primært var stor utilfredshed med hele projektet, da det har begrænset beboernes muligheder for at benytte området også som adgangsmulighed til stranden.

 

GHT- Vandværk

Vi gør atter opmærksom på, at GHT har en SMS kæde, som man kan tilmelde sig og derved få hurtig besked, dersom der skulle opstå problemer med drikkevandet i området. Tilmelding via http://www.ghtvand.dk/


Foreningens Grunde

De tre foreningsgrunde på henholdsvis Alleen, Gudmindrup Skovkrog samt Gudmindrup Skovsti tilhører grundejerforeningen Tre Lyng. Grundene kan som tidligere oplyst ikke sælges, men kun bruges til rekreative formål.


Septiktanke

Bestyrelsen vil stadig opfordre medlemmer, der ikke har fået kloakeret, til at være opmærksom på, hvornår de skal have tømt septiktank, især hvis tømningen er afhængig af, at man selv er til stede. Der er udsendt plan fra Forsyningen, som i øvrigt kan kontaktes, hvis man er i tvivl. Forgæves kørsel koster penge.


Gudmindrup Strand

Der er i kommunen planer om at etablere ”temastrande”, hvor Gudmindrup Strand forventes at blive meget børnevenlig med faciliteter til børn. Som det fremgår i øjeblikket, er der ikke planer om at genetablere kiosk på stranden. (Købmanden er lukket og huset sat til salg.) Vi mener, at det er en fejl, hvis der på en af Danmarks bedste strande ikke vil være mulighed for at købe is, vand m.m.

 

Trafiksikkerheden

Hurtigkørende biler er især et stort problem i sommerperioden, og desværre er det ikke kun gæster, men også egne medlemmer, der observeres køre med alt for høj hastighed.

Vi appellerer til alle, at både medlemmer, gæster, bilister og knallertkørere overholder hastighedsbegrænsningen på 20 km/t.

 

Årsmøde mellem Odsherred Kommune og Grundejerforeningerne i Odsherred

Årsmødet 2015 var henlagt til Nykøbing og var organiseret af Odsherred Kommune i samarbejde med SOL.

Der var inviteret 2 medlemmer fra hver Grundejerforening. Ca. 330 foreninger var inviteret.

Medarbejdere fra kommunen orienterede om forskellige tiltag. Indlæggene var af svingende kvalitet og relevans. Blandt de fremmødte var der nogen utilfredshed med hele afviklingen, hvilket der senere er gjort opmærksom på, blandt andet via SOL.

Poul Dengsøe og Lone Cederquist deltog fra Tre Lyng

Mødet i 2016 vil på grund af Geopark Festivalen blive rykket til senere i august.

 

SOL, Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere

På det årlige møde i august 2014 mellem repræsentanterne for Odsherreds ca. 330 fritids- og sommerhusgrundejerforeninger og Odsherred Kommune blev Kirsten Møller, Grundejerforeningen Kårup Skov og Ordrup Næs og Poul Dengsøe, Grundejerforeningen Tre Lyng som bekendt indvalgt i Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere (SOL).

 

Baggrunden for SOL

Byrådet ønsker via SOL at styrke dialogen mellem Byrådet i Odsherred Kommune og landliggerne i Odsherred. Ifølge kommissoriet har SOL følgende formål og opgave:

• Fastholde og udvikle attraktive fritids- og sommerhusområder i Odsherred

• Udvikle oplevelser i Odsherred

• Styrke dialogen mellem det politiske niveau i Odsherred Kommune og Landliggerne i Odsherred


På mødet i 2014 mellem repræsentanterne for Odsherreds ca. 325 fritids- og sommerhusgrundejerforeninger og Odsherred Kommune, blev Kirsten Møller, Grundejerforeningen Kårup Skov og Ordrup Næs og Poul Dengsøe, Grundejerforeningen Tre Lyng indvalgt i Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere (SOL).


SOL orienteres og høres om visioner, politikker og indsatser i alle forhold, der berører og har betydning for landliggerne i Odsherred inkl. turisme og oplevelser.

På møderne rejses spørgsmål af fælles interesse til nærmere drøftelse mellem repræsentanter for Byrådet og sommerhusejerne m.m.

Formålet er ikke, at SOL skal behandle enkeltsager, men der kan rejses principielle og overordnede spørgsmål om fritids- og sommerhusområdet i Odsherred.

SOL kan arrangere temabaserede møder, ligesom SOL kan arrangerer årsmøde for alle fritidshus- og sommerhusgrundejere i Odsherred. Tre Lyngs kasserer Poul Dengsøe er indvalgt i SOL og kan kontaktes, såfremt du har et emne, som du ønsker behandlet på et SOL møde

Der holdes hvert år tre møder i Sommerhusrådet for Odsherreds Landliggere. Her i 2016 holdes møderne den 16. marts, den 25.maj og den 16. november. Såfremt du har et emne, som du ønsker behandlet på et SOL møde, bedes dette tilsendt vores kasserer Poul Dengsøe på mail: dengsoe@post9.tele.dk Efterfølgende har vores kasserer tillige fået sæde i Kontaktudvalget i Odsherred Forsyning.

For yderligere information se hjemmesiden: http://sol.odsherred.dk


Foreningens ejendele og udlån

Foreningen råder over følgende redskaber, der kun udlånes til medlemmer af Tre Lyng, og som ikke er i restance.

Det drejer sig om en trailer, en brændeflækker, en flismaskine (Kun god til meget tynde grene),  og en metaldetektor, der er nyttig i forbindelse med at finde skelpæle.

Du kan se på hjemmesiden, hvem der administrerer de forskellige redskaber, samt hvordan du kan booke en tid/dag

 

Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

Der har ikke i årets løb været akutte begivenheder at orientere om på hverken hjemmesiden eller via nyhedsmails (heldigvis). Så informationerne i de nyhedsmails, der er sendt ud, har været af mere alment orienterende karakter.

Antallet af besøgende på hjemmesiden stiger fra år til år. I 2013 var der i gennemsnit 26 besøgende på siden om dagen, mens der i 2014 var 36 besøgende pr. dag. I 2015 var der 40 besøgende om dagen. Den mest besøgte måned i 2015 var januar med gennemsnitlig 60 besøg om dagen. Der er generelt flest besøg om eftermiddagen i arbejdstiden.

Vi vil godt endnu en gang opfordre vore medlemmer til at tilmelde sig vores nyhedsmail. Vi er godt 700 medlemmer i alt, men stadig kun godt 257 har meldt sig til nyhedsmailen eller godt 40 flere end for et år siden. Så det går fremad stille og roligt. Tilmelding foregår via et link på hjemmesiden www.tre-lyng.dk. Det er rart for bestyrelsen hurtigt at kunne videregive vigtige informationer til medlemmerne, og det har der i de seneste år været brug for nogle gange.

Hvis man i øvrigt har lyst til at se billeder fra vores 60 års jubilæumsfest i juli 2014, ligger de stadig på nettet via hjemmesiden.

Et link på hjemmesiden gør det i desuden muligt at tilmelde den årlige kontingentopkrævning til betalingsservice, så betalingen sker automatisk.


Netværk for fastboere

Bestyrelsen har initieret oprettelsen af et fastboernetværk. Der er tilsluttet ca. 25 af de ca. 30 fastboere. Ideen er at skabe den bedst mulige tryghed med mulighed for at kunne kontakte de nærmeste fastboere, når man har problemer med sygdom, skader osv., hvor en hurtig hjælpende hånd kan gavne.

Man kan tilmelde sig via foreningens mail post@tre-lyng.dk

 

Administrative forhold

Der har i det forløbne år været holdt 6 bestyrelsesmøder, og som sædvanligt et positivt og udbytterigt møde med repræsentanterne for vejlaugene og grøftelaugene. Bestyrelsen kommunikerer herudover meget ofte via mail og telefon. Bestyrelsen har besluttet fortsat at benytte professionel assistance til regnskab og medlemsregistrering m.m. Vi ser derfor frem til et fremdeles godt og positivt samarbejde med Kirsten Løcke.

Bestyrelsesmøderne holdes i vinterhalvåret i Holbæk, da byen ligger centralt for medlemmerne, der kommer fra Hovedstadsområdet og Højby. I sommerperioden afholdes bestyrelsesmøderne som regel i sommerhusområdet.

Bestyrelsesmedlemmerne modtager ikke løn for arbejdet, men der udbetales årligt et beløb på 3.700 kr. til det enkelte bestyrelsesmedlem til dækning af omkostninger på lige fod med frivillige idrætsledere m.m.

Bestyrelsen holder hvert år en nytårsfrokost, hvor også ægtefæller inviteres med. Også til frokosten efter generalforsamlingen inviteres ægtefællerne samt generalforsamlingens dirigent.

 

Regnskab for 2015, forventninger til 2016 samt budget for 2017

Som det fremgår af medfølgende reviderede regnskab har vi i 2015 haft et underskud på knap kr. 79.000, hvilket svarer til budgettet.

Udgifterne til vedligeholdelse af vejene var i budgettet fastsat til kr. 90.000. På grund af den meget våde sommer og efterår tillod bestyrelsen sig  et yderligere træk på kr. 25.000 på kontoen for vedligeholdelse af de primære veje. Med til historien hører også, at vi måtte bruge et stort beløb på at efterreparere vejene efter kloakeringen, en udgift som rettelig burde have været afholdt af Odsherred Forsyning.

OS Byg, der ejes af vores bestyrelsesmedlem og vejformand Ole Schmidt, deltager i vedligeholdelsen af vores primære veje. Vi har i 2015 i alt betalt OS Byg kr. 26.250 inkl. moms. Bestyrelsen, der har godkendt denne udgift, er af den opfattelse, at udgifterne svarer til det, som vi som minimum vil skulle betale til en ekstern leverandør for det samme arbejde.

Medudgiften på konto for ekstraordinær vedligeholdelse skyldes udskiftning af en brønd til ca. kr. 16.000 på Symfonivej. Udgifterne til administration har fundet sit leje på godt kr.50.000. Overskridelsen på regnskabets sidste udgiftspost – trailer, brændeflækker m.v. – skyldes, at vi måtte anskaffe en ny brændeflækker, idet den gamle brændte sammen.

Vores egenkapital pr. 1. januar 2016 andrager herefter kr. 555.000. Vi har således fremdeles en solid egenkapital i ryggen. Bemærk, at såvel budgettet for 2016 og budgetforslaget for 2017 viser underskud i størrelsesordenen kr. 90.000. Det er bestyrelsens holdning, at nedsparingen, der ved udgangen af 2017 har stået på i 3 år, herefter slutter. Ved forelæggelse af budgettet for 2018 er det således bestyrelsens hensigt at foreslå, at budgettet igen skal fremstå positivt. Det vil medføre, at det årlige kontingent vil stige med kr. 100.

Blot et enkelt medlem er i restance med kontingentet. Tilgodehavendet hos dette medlem er fremsendt til retslig inkasso.

Det bemærkes, at vi de seneste fire – fem år har fået netto næsten 30 nye medlemmer, hvilket også kan aflæses på kontingentkontoen. Vi er nu i alt 709 medlemmer i Grundejerforeningen Tre Lyng.

Det er fremdeles bestyrelsens holdning, at der skal budgetteres på en forsigtig måde.

Budgettet for 2017 – der skal til behandling på vores generalforsamling den 26.marts – viser et underskud på kr. 90.000.

Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at kontingentet fastholdes, således at der betales 50 kr. i kontingent og 225 kr. til vedligeholdelse af de primære veje.

Hertil kommer bidragene til grøfterne på i alt 75 kr. samt de individuelle vejlaugsbidrag.

Bestyrelsen har tidligere indgået aftaler med Gudmindrup Lyng Grundejerforening og Gyvelager Vejlaug om vedligeholdelse af Matolievej, Raketvej og Skovåsen. Herudover bidrager Højby Lyng Grundejerforening og Grundejerforeningen Eldorado også til vedligeholdelsen af vores veje. Endelig modtager vi årligt en godtgørelse fra Odsherred Kommune vedr. vedligeholdelsen af Raketvej og Skovåsen, idet kommunen ejer den nordlige side af vejene. Samlet indtægt i 2016 ca. kr. 12.600.

Tak til vores to revisorer Sonja Nørskov og Robin Basse for et godt og konstruktivt samarbejde.

 

 

 

Bestyrelsen for

Grundejerforeningen

Tre Lyng

26/2 2016


www.tre-lyng.dk


post@tre-lyng.dk


 



vejene til Tre Lyng for væltede træer.

Ole kunne berette, at ødelæggelserne under decemberstormen i forhold til oktoberstormen var større. Samtidig stod vandet så højt i Korevlens laguner, at broerne og store områder foran diget lå

under vand. Det er så vidt vides aldrig sket før.

Vandet havde trængt køerne helt op til færisten på dæmningen ved parkeringspladsen ved Ellinge Skovvej. Her stod de samlet i en stor klump uden at kunne komme væk. Men vandet steg ikke yderligere, og allerede dagen efter stormen kunne de begynde at bevæge sig væk fra deres lille ”ø”. Landmanden havde læsset et stort læs hø af på dæmningen, som køerne kunne ligge i og spise af.

De medlemmer, som i dagene efter stormene tog til området for at besigtige skaderne, blev på hjemmesiden og i nyhedsmails opfordret til at kontakte deres naboer om eventuelle skader eller med beroligende meldinger om, at der intet var sket. Mange medlemmer kontaktede desuden bestyrelsen for at høre om situationen.

• Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

Vi vil godt endnu en gang opfordre vore medlemmer om at tilmelde sig vores nyhedsmail. Vi er 700 medlemmer i alt, men kun godt 200 har meldt sig til nyhedsmailen. Tilmelding foregår via et link på hjemmesiden www.tre-lyng.dk.

Det er rart for bestyrelsen hurtigt at kunne videregive vigtige informationer til medlemmerne, og der har faktisk været brug for det et par gange. Men også informationer af mere alment orienterende karakter sender vi ud, når der sker noget af betydning i vores område.

Det er værd at bemærke, at oktoberstormen, som efterfølgende fik navnet Allan, en enkelt dag gav 204 besøgende på hjemmesiden. Det må siges at være rekord. Decemberstormen Bodil gav ”kun” 71 besøgende. I gennemsnit var der i 2013 24 besøg om dagen på www.tre-lyng.dk.

Et link på hjemmesiden gør det i øvrigt muligt at tilmelde den årlige kontingentopkrævning til betalingsservice, så betalingen sker automatisk.


• Netværk for fastboere

Bestyrelsen har initieret oprettelsen af et fastboernetværk. Der er tilsluttet ca. 25 af de ca. 30 fastboere. Ideen er at skabe den bedst mulige tryghed med mulighed for at kunne kontakte de nærmeste fastboere, når man har problemer med sygdom, skader osv., hvor en hurtig hjælpende hånd kan gavne.

Man kan tilmelde sig via foreningens mail post@tre-lyng.dk


• Administrative forhold

Der har i det forløbne år været afholdt 6 bestyrelsesmøder, og som sædvanligt et positivt og udbytterigt møde med repræsentanterne for vejlaugene og grøftelaugene, samt diverse andre møder med andre instanser. Der kommunikeres meget ofte via mail og telefon.

Bestyrelsen har besluttet fortsat at benytte professionel assistance til regnskab og medlemsregistrering m.m. Vi ser derfor frem til et fremdeles godt og positivt samarbejde med Kirsten Løcke.

Bestyrelsesmøderne afholdes i vinterhalvåret i Holbæk, da det ligger centralt for medlemmerne, der kommer fra henholdsvis Holbæk, København og Højby Lyng. I sommerperioden afholdes bestyrelsesmøderne som regel i Højby Lyng.

Bestyrelsesmedlemmerne modtager ikke løn for arbejdet, men der udbetales årligt et beløb på 3.700 kr. til det enkelte bestyrelsesmedlem til dækning af omkostninger på lige fod med frivillige idrætsledere m.m..

Bestyrelsen afholder hvert år en nytårsfrokost, hvor også ægtefæller inviteres med. Også frokosten efter generalforsamlingen har deltagelse af ægtefællerne.


• Regnskabet for 2013, forventningerne til 2014 samt budget for 2015

Som det fremgår af medfølgende reviderede regnskab har vi i 2013 haft et overskud på godt kr. 45.000, hvilket er tilfredsstillende. Resultatet fremkommer bl.a. efter ekstraordinære udgifter på kr. 15.000 til skilte og en ny informationstavle samt kr. 10.000 til advokat i forbindelse med voldsagen og overtagelsen af grunden på Gudmindrup Skovsti. Vores egenkapital pr. 1. januar 2014 andrager herefter 641.000 kr. Vi har således et godt rygstød for de udfordringer, som fremtiden måtte bringe. Blot en enkelt medlem er i restance med kontingentet. Tilgodehavendet hos dette medlem er fremsendt til retslig inkasso.

Budgettet for 2013 på de enkelte indtægts- og udgiftsområder er med enkelte undtagelser overholdt. Det bemærkes, at vi de seneste 3 år har fået netto 17 nye medlemmer, hvilket også kan aflæses på kontingentkontoen. Vi er nu i alt 700 medlemmer i Grundejerforeningen Tre Lyng.

Det er fremdeles bestyrelsens holdning, at der skal budgetteres på en forsigtig måde.

For indeværende år har vi budgetteret med et overskud på 11.000 kr.

Omkring budgettet for 2015 har vi i bestyrelsen sammen med vore to nye revisorer drøftet, om vores nuværende formue er så tilstrækkelig, at der i de kommende år bør foretages en nedsparing.

Bestyrelsen har således besluttet at indstille til generalforsamlingen, at kontingentet for 2015 nedsættes med kr. 100 pr. medlem. En nedsættelse som foreslået vil betyde en mindre indtægt på kr.70.000 i 2015.

Budgettet for 2015 – der skal til behandling på vores generalforsamling den 18. april – viser herefter et underskud på kr. 78.000.

Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at kontingentet nedsættes med kr. 100, således at der betales 50 kr. i kontingent og 225 kr. til vedligeholdelse af de primære veje.

Hertil kommer bidragene til grøfterne på i alt 75 kr. samt de individuelle vejlaugsbidrag.

Bestyrelsen har tidligere indgået aftaler med Gudmindrup Lyng Grundejerforening og Gyvelager Vejlaug om vedligeholdelse af Matolievej, Raketvej og Skovåsen. Herudover bidrager Højby Lyng Grundejerforening og Grundejerforeningen Eldorado også til vedligeholdelsen af vores veje. Endelig modtager vi årligt en godtgørelse fra Odsherred Kommune vedr. vedligeholdelsen af Raketvej og Skovåsen, idet kommunen ejer den nordlige side af vejene. Samlet indtægt i 2014 ca. 12.000 kr.

Tak til vores to nye revisorer Sonja Nørskov og Robin Basse for et godt og konstruktivt samarbejde.


Bestyrelsen for Grundejerforeningen TRE LYNG

marts 2014

 


Bestyrelsens beretning for 2012 til generalforsamlingen

kl. 10.00 langfredag den 29. marts 2013 på Højby Kro



I lighed med tidligere år har bestyrelsen arbejdet med forhold og problemer, der er af fælles interesse for foreningens medlemmer. Herunder nævnes hovedpunkterne i beretningen.


• De primære veje

• Indklipning, jordvolde og brændbart

• Grøfter, dræn og grøftelaug

• Kontakt til vejlaugene og grøftelaug

• Kloakering

• Kontakt til myndighederne og andre instanser

• Foreningens ejendele og udlån

• Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

• Administrative forhold

• Regnskab for 2012, forventninger til 2013 samt budget for 2014


De primære veje:

Kloakeringen i vores område en nu afsluttet for denne gang. Vi skal så i gang med at få vejene op på det niveau, de var før arbejdet gik i gang. Som bekendt har de berørte veje været gravet op i op til 4 meters dybde, så uagtet at vejene bliver afleveret som krævet af forsyningen (og os), synker de og bliver derfor hurtigere sporkørt. Det giver de velkendte huller og vandpytter. Vel er vejene blevet passet som normalt, men det tekniske resultat i år har været, at de langt hurtigere, end vi kender det fra tidligere, er blevet opkørt igen. Vi forventer, at vejene er oppe på niveau igen med udgangen af 2014. Der skal ikke bruges flere penge end hidtil i budgettet, men arbejdet kan ikke forceres på grund af, at sætninger efter opgravningen kun gradvist aftager.


Indklipning, jordvolde og brændbart:

Manglende indklipning på de primære veje har atter i år været et fokuspunkt for bestyrelsen og har resulteret i flere henvendelser. Flere medlemmer ”glemmer” ligeledes at holde rabatten fri for bevoksning og sten, hvilket er til stor gene for såvel kørende som gående. Rabatten skal være farbar.

Som tidligere nævnt kan manglende reaktion på bestyrelsens opfordring til at klippe ind medføre, at Odsherred Kommune vil kunne foretage beskæringer på grundejerens vegne og regning.

Volde ud mod vej må ikke etableres uden tilladelse fra kommunen.

Vi gør endelig opmærksom på, at henlægning af grenaffald på grunden ifølge brandvedtægterne ikke er tilladt. Vi opfordrer medlemmerne til at få det fjernet hurtigst muligt pga. af brandfare.

Endelig minder vi om, at al afbrænding er forbudt. Kun grill og mindre bål samt bålfade er tilladte ifølge kommunens brandvedtægter.


Grøfter, dræn og grøftelaug:

På baggrund af sidste års generalforsamling besluttede grøftelauget at indhente fuldmagter hos grøfte- og rørejere vedr. adgang til at arbejde på grundene i tilfælde af truende opstuvning af vand pga rørkollaps eller blokeret grøft. Der blev udsendt 172 anmodninger og der kom 110 tilladelser, hvilket var meget tilfredsstillende. Den anden gode nyhed er, at der siden den generelle oprensning og rørspuling i 2009 kun har været det ene rørkollaps, der gav anledning til beslutningen om fremadrettet at afsætte penge til en fælles pulje til vedligeholdelsen af både rørlagte og åbne grøfter.

For nærværende har grøftelauget ansøgt om at rørlægge en ca. 20 m. åben grøft fra Højby Lyngvej til Gærdeåen. Grøften er delvis sammenfalden pga. aktive rævegrave, med dårlig vandafledning til følge.

Generelt forventer vi tidligst i 2014 at gennemføre en ny total oprensning og rørspuling.

Desværre mistede grøftelauget et meget aktiv medlem ved John Gøbel Jensens bortgang. John Gøbel Jensen var utrolig vidende og interesseret i grøftelaugets opgaver og vil blive savnet. Dette betyder også, at vi opfordrer mindst 1,helst 2 medlemmer, til at træde ind i grøftelaget.


Kontakt til vejlaugene:

De 8 vejlaug beslutter individuelt, hvorledes de sekundære veje i deres område skal vedligeholdes, og hvad vejlaugsbidraget skal være. Hvert vejlaug vælger efter generalforsamlingen 2 repræsentanter.

Bestyrelsen afholder hvert efterår et særskilt møde med alle vejlaugs-repræsentanterne, hvor gode ideer og erfaringer udveksles.


Kloakering:

2. og sidste etape af kloakeringen i vores område er slut. Tidsmæssigt og genemæssigt forløb den bedre end første etape, så foreningen har kunnet nøjes med at følge med fra sidelinien. Vi har ikke fået mange henvendelser om ødelæggelser eller direkte gener. Godt for det. Rigtig mange har nu fået tilsluttet inde på egen grund. Heller ikke her har vi fået negative henvendelser, så det tolker vi således, at de forskellige udførende entreprenører, har levet op til det ønskede.

Husk fortsat at fradrage afgiften på ca kr. 35.000,00 i fastsættelsen af grundværdien. Fremgangsmåden kan læses på vores hjemmeside. Vi har endnu ikke fået underretning om, hvad Forsyningen vil stille op med grundejere, der ikke tilslutter sig, inden de tilladte 6 måneders frist.

Pensionister, der i forvejen har ejendomsskatterne indefrosset, kan søge om også at få tilslutningsbidraget indefrosset.


Kontakt til myndighederne og andre instanser:

Korevleprojektet

Afgræsningsprojektet på Korevlerne er fortsat ramt af hærværk i en sådan grad, at kommunen overvejer at udsætte en dusør for oplysninger, der kan udpege de skyldige. Selvfølgelig er hærværk ikke vejen frem, men vel udtryk for den fortsatte modstand. Der har været adskillige episoder især omkring færdsel i området med hunde, hvoraf én blev dækket af TV øst med billeder og interviews. Kommunen forsøger at tilrette adgangsvejene, så de, der er utrygge ved dyrene, kan komme trygt til stranden. Om plejeplanen med afgræsning virker efter hensigten, vil først blive evalueret i 2014, hvor de 5 år, så er gået. Det kan slås fast, at dyrene på ingen måde kan bekæmpe roserne som ønsket. En del af roserne blev derfor fjernet maskinelt sidst på året.

Bestyrelsen er fortsat repræsenteret i kommunens følgegruppe.

 

Hjertestarter

Vi har for 3. gang, efter nyt afslag i 2012, ansøgt Trygfonden om en hjertestarter til opsætning i området. Vi har i vores ansøgning atter gjort opmærksom på, at en hjertestarter i vores område vil være belyst og tilgængelig hele døgnet, i modsætning til de andre hjertestartere, der er opsat i området som f.eks. i sportscentre. Svar forventes i juni måned.


Vold på Matolievej

I forbindelse med den ulovligt anlagte vold på Matolievej, hvor grundejerne ikke blot har inddraget rabatten, men er gået 1 m. ud over egen grund, kører nu en sag i Odsherred Kommune. Desværre var der ingen hjælp at hente i Vejdirektoratet.

Ved generalforsamlingen i 2012 fik bestyrelsen fuld opbakning til at forfølge sagen.

Foreningens advokat har derfor på Tre Lyngs vegne henvendt sig til Odsherred Kommune for at få sagen bragt i orden, således at vejen kan genoprettes i sin fulde bredde og den lovpligtige rabat genetableres.

Vi afventer derfor Kommunens reaktion og det videre forløb.

Vi gør i øvrigt opmærksom på at det ikke er tilladt at anlægge volde mod vej uden kommunens tilladelse. Det gælder såvel jord- som grenvolde. Desuden skal rabatten være farbar.


GHT- Vandværk

Vi gør opmærksom på, at GHT nu har oprettet en SMS kæde, som man kan tilmelde sig og derved få hurtig besked, dersom der atter skulle opstå problemer med drikkevandet i området. http://www.ghtvand.dk/


Foreningens Grunde

Ud over grundene på Alleen og Gudmindrup Skovkrog har det vist sig, at foreningen reelt også ejer en grund på 11.719 m2 beliggende på Gudmindrup Skovsti, matr. nr. 12g Gudmindrup by, Højby. Hertil kommer et vejareal på 5.281 m2.

Grunden har siden udstykningen været tinglyst i en privatpersons navn, og er aldrig formelt overtaget af Tre Lyng. Vores udgifter i forbindelse med overtagelsen vil alene beløbe sig til udgifter til advokat og til tinglysning af skødet.

Som det er tilfældet for de 2 andre grunde, kan grunden på Gudmindrup Skovsti ikke sælges, men alene benyttes til rekreative formål for foreningens medlemmer. Gode ideer modtages gerne.


Septiktanke

Bestyrelsen vil stadig opfordre medlemmer, der ikke har fået kloakeret, til at være opmærksom på, hvornår man skal have tømt septiktank, især hvis tømningen er afhængig af, at man selv er til stede. Der er udsendt plan fra Forsyningen, som i øvrigt kan kontaktes, hvis man er i tvivl. Forgæves kørsel koster penge.


Trafiksikkerheden i området er et tilbagevendende problem. Problemet med alt for hurtigkørende biler er især stort i sommerperioden, og desværre er det ikke kun gæster, men også egne medlemmer, der observeres med alt for høj hastighed.

Vi appellerer til, at både medlemmer og gæster overholder hastighedsbegrænsningen på 20 km/t.


Foreningens ejendele og udlån:

Foreningen råder over følgende redskaber, der udlånes til medlemmer af Tre Lyng.

Det drejer sig om en trailer, en brændeflækker, en flismaskine og en metaldetektor, der er nyttig i forbindelse med at finde skelpæle.

Traileren alene har i året 2012 været udlånt i mere end 100 dage.

Du kan se på hjemmesiden, hvem der administrerer de forskellige redskaber, så du kan ringe og reservere til bestemte datoer.


Hjemmesiden: www.tre-lyng.dk

I årets løb er der sendt flere mails om stort og småt ud til de medlemmer, der har tilmeldt sig nyhedsmailen på hjemmesiden www.tre-lyng.dk.  Vi vil gerne kunne nå hurtigt ud til alle medlemmer på denne måde, men det er desværre ikke muligt, fordi kun godt 160 har tilmeldt sig nyhedsmails. Det er dog 60 mere end op til generalforsamlingen i 2012. Mailadresserne giver os mulighed for hurtigt at kunne sende vigtige beskeder og orienteringer ud til medlemmerne. Bestyrelsen opfordrer derfor stadig de mange hundrede medlemmer, som endnu ikke er tilmeldt, til at få det gjort via linket på vores hjemmeside. Tilmelding kan dog også ske på generalforsamlingen ved direkte henvendelse til Gorm Grove (sekretær).

Vores hjemmeside har stadig mange besøgende. Tallet ligger rimelig stabilt på i gennemsnit knap 30 om dagen. Besøgstallet er steget stærkt siden januar 2010, hvor der i gennemsnit var 7-8 besøg om dagen. Vi er glade for at kunne holde kontakten til medlemmerne også på denne måde.


Administrative forhold:

Der har i det forløbne år været afholdt 6 bestyrelsesmøder, et møde med repræsentanter for vejlaugene og grøftelauget, samt diverse andre møder med andre instanser. Der kommunikeres næsten dagligt via mail. Bestyrelsen har besluttet fortsat at benytte professionel assistance til regnskab og medlemsregistrering m.m. Vi ser derfor frem til et fremdeles godt og positivt samarbejde med Kirsten Løcke.


Regnskabet for 2012, forventningerne til 2013 samt budget for 2014:

Som det fremgår af medfølgende reviderede regnskab har vi i 2012 haft et overskud på næsten 20.000 kr., hvilket må betegnes som tilfredsstillende. Resultatet fremkommer bl.a. efter ekstraordinære udgifter på kr. 29.500 til nye informationstavler og kr. 17.500 til advokat i forbindelse med voldsagen. Hertil kommer, at kontingentet over 2 år er nedsat med i alt kr. 70.000. Vores egenkapital pr. 1. januar 2013 andrager herefter 596.000 kr. Vi har således et godt rygstød for de udfordringer, som fremtiden måtte bringe. Der er ingen restancer på kontingentet.

Budgettet for 2012 på de enkelte indtægts- og udgiftsområder er med enkelte undtagelser overholdt. Undtagelserne er de ovenfor nævnte udgifter til informationstavlerne og til advokat. 

Det er fremdeles bestyrelsens holdning, at der skal budgetteres på en forsigtig måde.

For indeværende år har vi budgetteret med et overskud på 4.000 kr., medens budgetforslaget for 2014 – der skal til behandling på vores generalforsamling den 29. marts – viser et overskud på kr. 11.000.

Bestyrelsen indstiller til generalforsamlingen, at kontingentet fastholdes på det nuværende niveau, således at der betales 150 kr. i kontingent og 225 kr. til vejene.

Hertil kommer bidragene til grøfterne på i alt 75 kr. samt de individuelle vejlaugsbidrag.

Det bemærkes, at bestyrelsen i 2012 har indgået aftaler med Gudmindrup Lyng Grundejerforening og Gyvelager Vejlaug om vedligeholdelse af Matolievej, Raketvej og Skovåsen. I forbindelse hermed har vi afholdt en engangsudgift på ca. kr. 14.000 til opretning af de to sidstnævnte veje. Grundejerforeningen Højby Lyng og Grundejerforeningen Eldorado bidrager også til vedligeholdelsen af vores veje. Endelig modtager vi årligt en godtgørelse fra Odsherred Kommune vedr. vedligeholdelsen af Raketvej og Skovåsen, idet kommunen ejer den nordlige side af vejene. Samlet indtægt i 2013 ca. 12.000 kr.



Bestyrelsen for Grundejerforeningen TRE LYNG

Februar 2013